Graafdoos voor je konijnen: een goed idee!

gravend konijn

Zoek je een graafdoos voor je konijnen? Wij vergelijken de beste opties en geven je tips; voor extra veel graafplezier!

Waarom een graafbox voor je konijn?

Konijnen vinden graven ontzettend leuk. Als je binnen konijnen houdt, hebben ze vaak niet de optie om te graven. Om toch deze mogelijkheid te bieden, kun je een graafdoos maken of kopen. Op deze pagina geven we je tips hoe je zo’n doos maakt en wat je als graafmateriaal erin kunt doen. 

Je kunt zelf een graafdos maken, bijvoorbeeld door een grote doos te gebruiken. Ook kun je er een kopen. 

Een graafdoos kopen

Deze kant-en-klare graafdoos is ideaal. Hij is erg stevig en groot genoeg voor je konijn om erin te komen en te graven. Je kunt hem vullen met de bijbehorende zandmix.

Een alternatief dat ook zeer goed werkt, is een kattenbak. Een kattenbak is overdekt, waardoor je minder troep in je kamer zult vinden. Het nadeel van een kattenbak is dat je er minder bodembedekking in kwijt kunt. Voor grotere konijnen is een kattenbak ook minder geschikt.

 

Wat voor bodembekking?

Er zijn allerlei geschikte soorten materialen die je kunt gebruiken om de graafdoos te vullen. Hieronder vind je een lijstje!

  • Speelzand
  • Aarde: gebruik bijvoorbeeld gedroogd kokosvezel. 
  • Stro
  • Versnipperd papier

Je kunt ook verschillende soorten bodembedekking met elkaar mengen. Zand en aarde kunnen wel voor rotzooi zorgen. Vooral als je konijn gaat graven kan zo het hele verblijf onder zitten! Papier snippers en stro/hooi zijn ook prima geschikt. Hooi is een belangrijke voedselbron, door dit extra veel te gebruiken stimuleer je ook dat je konijn meer hooi eet. Verstop bijvoorbeeld ook eens lekkere snoepjes in de graafdoos!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *