Konijnen als huisdier: zo houd je ze verantwoord

Konijn als huisdier

Overweeg je om konijnen te houden? Dan is het belangrijk dat je je eerst verdiept. Konijnen zijn ontzettend leuke huisdieren; ze zijn actief, sociaal en slim. Het is leuk om naar ze te kijken en, als je het goed aanpakt, zijn ze prima tam te maken. Het is belangrijk dat konijnen in gevangenschap hun natuurlijke behoeftes kwijt kunnen. Verdiep je daarom eerst in het houden van konijnen; weet jij al hoe het ideale verblijf eruit ziet en wat het beste dieet is voor het konijn?

 

Huisvesting

Er zijn verschillende manieren om konijnen verantwoord te houden. Konijnen hebben altijd veel ruimte nodig. Hoeveel ruimte hangt af van het ras en hoeveel konijnen je neemt. Op de pagina huisvesting leggen we je uit hoe groot je verblijf minimaal moet zijn en waar je geschikte konijnenhokken kunt kopen.

Voeding

Voeding is de basis om je konijnen gezond te houden. Een gezond dieet bestaat grotendeels uit hooi. Daarnaast is konijnenvoer in brokvorm belangrijk en kun je het beste dagelijks verse groente en fruit geven. Op deze pagina lees je alles over het perfecte konijnendieet.

Konijn adopteren

Heb je alles voorbereidt en ben je klaar om je nieuwe huisdier op te halen? Kijk dan eens bij ons overzicht van konijnenopvangen per provincie om te kijken of er een konijn een nieuw huisje zoekt bij jou in de buurt!

Konijnenblog: nieuws, weetjes en feiten over konijnen