Een konijnenhok inrichten: dit heb je nodig

Het inrichten van een konijnenhok is ontzettend belangrijk. Je wilt dat je konijnen zich veilig voelen, zich kunnen vermaken en dat alle materialen veilig zijn voor de gezondheid. Wij maken het makkelijk voor je: op deze website verwijzen we alleen naar producten die konijnvriendelijk zijn. Dat betekent dat alle producten voldoen aan de eisen die het LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren); de website van de overheid die informatie geeft over het verantwoord houden van huisdieren. 

In een goed konijnenhok kunnen je konijnen hun natuurlijke behoeftes kwijt; ze kunnen voldoende rennen, knagen en graven. Daarnaast moeten ze de mogelijkheid hebben om te schuilen en te rusten. 

Konijnenhok inrichten

Hoe groot moet een konijnenhok zijn?

Hoe groot een konijnenhok moet zijn, hangt af van het konijnenras en van de manier waarop je ze huisvest. Je kunt namelijk kiezen voor een ren waarin je konijnen altijd kunnen of voor een basisverblijf met een aantal uur uitloop in een ren of een speciale uitloopruimte. Voor een duidelijk overzicht met de minimale maten en geschikte verblijven klik je hier.

Wat heb ik nodig voor een diervriendelijk konijnenhok?

Verblijf kiezen

Afhankelijk van de grootte van je konijnen, moet je ook een groot verblijf kiezen. Allereerst moet je kiezen of je je konijnen binnen of buiten wilt houden. Vervolgens kijk je naar de minimale maten van het hok en de ren. Wij hebben richtlijnen voor de afmetingen voor je op een rijtje gezet. 

Bodembedekking en nestmateriaal

Bodembedekking moet zacht, stofvrij en niet glad zijn, het liefste bied je je konijn de mogelijkheid om te graven. Nestmateriaal in de vorm van hooi kan ook zeker niet ontbreken.

Huisjes, speelgoed en toilet

Naast een geschikt verblijf met bodembedekking en nestmateriaal, heb je allerlei andere dingen nodig. Denk aan huisjes, drinkflessen, konijnentoiletten, waterbakken en speelgoed om je konijnen bezig te houden. Alle diervriendelijke opties vind je bij ons.